אז מה זה אומר בעצם? UI UX ומה שביניהם
בעולם שמתפתח כל הזמן מבחינה טכנולוגית חשוב להתאים את התכנים לשימוש המשתמשים בצורה המיטבית, ולעתים אנשים מוצאים את עצמם עם השאלה-
אז... מה ההבדל בעצם?
User Experience =UX
או בעברית- חוויית המשתמש.
האתר או האפליקציה שלכם יכולים להיות הכי יפים בעולם, מעוצבים ע"י מעצבים בעלי שם עולמי, להרשם כאחד מפלאי תבל- אבל איך המשתמשים מרגישים?
עם כל הכבוד לעיצוב (ויש המון), זה לא הדבר היחיד שבא בחשבון בעיצוב האתר.
משתמשים רבים נוטים להחליט שלא להשתמש יותר או לא לחזור לאתר או אפליקציה שנטענים בצורה איטית, שמוצגים בצורה לא רספונסיבית על מסכים או דפדפנים שונים, נגישות, התמצאות וכי משהו שם זה פשוט לא זה.
תחום ה- UX מתעסק בדיוק בכך. המושג הוטבע בשנת 1988 ע"י דונלד נורמן, מהנדס קוגניטיב, והכוונה בו היא בעצם האינטראקציה בין המשתמש עם החברה, שירותיה ומוצריה.
המוצר צריך לספק למשתמש את מה שהוא צריך, ביעילות הגבוהה ביותר ובצורה האינטואטיבית ביותר וליצור אצל המשתמש חוויה חיובית ותחושת בטחון.
בתחום זה חוקרים על אוכלוסיית היעד, מייצרים תרחישים- איך המשתמש ירגיש? מה הוא יעשה?
בנוסף עובדים על ייעול בעזרת פידבקים ממשתמשים.
User Interface =UI
או בעברית- ממשק המשתמש.
אז אם קודם דיברנו על החשיבות של חוויית המשתמש, פה דווקא עניין העיצוב בא יותר לידי ביטוי.
כאן בעצם בא לידי ביטוי העיצוב של הממשק, פשוטו כמשמעו. החל מבחירת הצבעים, הפונטים, האיורים והכפתורים.
ממשק המשתמש הוא בעצם מה שגלוי לעיניי המשתמשים, בעזרת הכפתורים והאיורים (למשל אייקון בית, פרופיל, זכוכית מגדלת) הם מנווטים בתוך היישום, ובעזרת בחירת פונטים נכונה הם מצליחים לקרוא את המידע הנחוץ להם, וכך בעצם אפשר לומר שהוא מבטא בצורה ויזואלית את המטרות שגובשו בעיצוב ה- UX.
לסיכום
על אף שאלו שני נושאים שונים, הם מתקשרים אחד לשני בהמון תחומים ובעצם משרתים את אותה המטרה- ייעול השימוש במוצר.
חשוב מאד לתת דגש לשני הנושאים באותה המידה- אתר שמעוצב ברמה גבוהה אך לא נוח לשימוש, או מנגד אתר שהוא יחסית אינטואיטיבי אבל מעוצב בסגנון לא מזמין, פשוט לא משרתים את המטרה.